open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori
SDA predstavila kandidate u Sarajevu: "Puštamo da naša djela govore o nama"
Stranka demokratske akcije (SDA) predstavila je danas na Žutoj tabiji kandidate te stranke za načelnike općina i nosioce lista u Kantonu Sarajevo (KS) za predstojeće Lokalne izbore.
16.10.2020. u 13:13
get url
text

Jasmina Biščević-Tokić, potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kazala je da je ovogodišnje otvaranje kampanje obilježeno pandemijom koronavirusa, te je najavila da će sve aktivnosti u predizbornoj kampanji proteći uz poštivanje epidemioloških mjera.

- Mi smo tu da budemo na usluzi narodu jer smo stranka koja je potekla iz naroda i već tri decenije predstavljamo njihov glas. Naši načelnici su ta naša opredjeljenja pokazali i u protkelim mandatima, a potvrda našeg rada je što je na svakim Lokalnim izborima već godinama SDA dobijala povjerenje građana i dominantna je i uvjerljivo najjača stranka – izjavila je Biščević-Tokić.

Najavila je da će se u predizbornoj kampanji govoriti o programima, platformi, projektima i vizijama, te da se neće baviti drugima, niti napadima na druge.

- Mi puštamo da naša djela govore o nama. Razumijemo i one koji nemaju djela, pa su prinuđeni da obmanjuju javnost, iznose laži i prijete. To smatramo neprimjerenim i nedopustivim. Mi kao ozbiljna i radu okrenuta stranka nemamo potrebe da najavljujemo neke dolaske po općinama jer SDA je tu u općinama. Među svojim komšijama su oduvijek bili i vrijedno i marljivo u svim sarajevskim općinama već godinama radili na razvoju i unapređenju samog ambijenta za život – poručila je Biščević-Tokić.

Kazala je da su na listama SDA obrazovani, hrabri, sposobni i motivirani ljudi koji su spremni uložiti zadnji atom svoje energije za unapređenej kvaliteta života građana i razvoj lokalnih zajednica.

- Sa ovog mjesta sam dužna istaći da nam ove godine preostaje i da općinu Stari Grad vratimo onima koji imaju viziju za njen razvoj i žele općinu koja će biti mjesto lijepog života. Vrijeme je da Stari Grad ponovo pozicioniramo na mjesto koje mu pripada i ovo bude općina na ponos cijelog grada i kantona – izjavila je potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Kazala je da SDA ne ulazi u izbornu trku samo da uzme načelničke pozicije već da se izgrade snažne lokalne zajednice.

- Smatramo to posebno važnim u trenutku kad se tamni oblaci od istočnih i zapadnih susjeda nadvijaju nad našom zemljom. Mi nastavljamo biti i dalje bedem odbrane kroz jačanje svih nivoa vlasti u BiH. Stoga naš slogan "Snažna SDA – sigurna BiH" oslikava naše opredjeljenje i naše prioritete – izjavila je Biščević-Tokić.

Prisutnima su se obratili i aktuelni gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, koji je nosioc liste SDA za Općinsko vijeće Stari Grad, te kandidat SDA za načelnika Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Video sa predstavljanja kandidata možete pogledati ovdje. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.