open-navfaktor-logo
search
Ukazivanje na nerad
SDA Visoko: Za vladavine Amre Babić potrošeno 70 miliona budžeta, vidi li neko gdje i u šta?
Znamo da gradonačelnica u svom radu ima obrnutu logiku, a to je da prvo osvijetli rupe na putu, da narod vidi po rupama voziti, jer važno je za male pare nešto uraditi, navode iz SDA Visoko
10.08.2019. u 13:26
get url
text

Uzdrmani našim ukazivanjem na nerad, bahatost i diktaturu, gradska vlast pokušava skrenuti pažnju sa problema koje je napravila građanima, saopćili su iz SDA Visoko. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Umjesto da prizna greške "ljubičanstvena vlast" pokušava sakriti pod tepih neslavni rekord da je u Visokom voda postala skuplja od struje. Zato, zahtijevamo da gradonačelnica Amra Babić bez odlaganja sazove sjednicu Gradskog vijeća i da se hitno izglasa smanjenje cijene komunalnih usluga i to na nivo prije neopravdanih poskupljenja. Od sada mi u ovom zahtjevu nismo sami, jer građani Visokog potpisuju peticiju koju smo pokrenuli, poptuno slobodni, odlučivši da prekinu šutnju, tražeči svoja prava.

U takvim okonostima, više nego smiješno i neozbiljno izgledaju spinovanja medijske mašinerije koja se također finansira novcem građana. Građanima je jasno da ono što čuju i vide na TV Visoko je samo jedna strana priče koja je režirana u kuhinji bahate gradonačelnice. TV Visoko je nažalost jedna neprofesionalna, neobjektivna, nevjerodostojna i kao takva klasična režimska televizija koja ne samo da ne pita drugu stranu, već kada druga strana reaguje saopćenjem/demantom isti ne žele objaviti. Zato smo primorani pokrenuti sve zakonom dozvoljene procedure protiv JU Centar za kulturu i edukaciju u kojoj je smještena TV Visoko, jer svojim neprofesionalnim odnosom dokazuju da nisu javni medij, već medij koji sije smutnju i provodi diktaturu ljubičanstvene vlasti.

Da su spremni svoje nesposobnosti javno pravdati lažima okrivljujući druge, dužni smo javnost podsjetiti da od 17. juna Grad Visoko je počeo raditi na asfaltiranju ulice Mladih muslimana. Niko i ništa im nije smetnja, osim što su smetnja sami sebi! Sve su imali spremno u maju kada su održali zajednički sastanak u Općini Visoko i dogovorli dinamiku realizacije, ali treba građane maltretirati i druge optuživati za svoj nerad. ''Ljubičanstveni'' na čelu s gradonačelnicom su lažovi svjetskih razmjera, a dokaze za to sami objavljuju (prilog print screenovi marketing objava Grada Visoko o početku asfaltiranja).

Pitamo se da li su zaista potrebna dva mjeseca da se jedna kraća ulica asfaltira? Očigledno da u Gradu Visoko sa ovakvom "ljubičanstvenom" vlašću nažalost treba. Podsjećamo da SDA sluša narod i narod je jasno poručio da je prioritet asfaltiranje puteva koji imaju najveću frekfenciju u protoku saobraćaja (put Moštre – Visoko i put Visoko – Buci), a ne izgradnja kružnog toka, jer džaba kružni tok ako narod do njega doazi kaldrmom.

Mi ćemo raditi da udovoljimo zahtjevima i prioritetima naroda, a ne ličnim prioritetima gradonačelnice. Znamo da gradonačelnica u svom radu ima obrnutu logiku, a to je da prvo osvijetli rupe na putu, da narod vidi po rupama voziti, jer važno je za male pare nešto uraditi. Međutim naš rad se zasniva na viziji i dugoročnom planiranju ravnomjernog razvoja grada. Mi slušamo narod, a ne ego bahate gradonačelnice i privatni interes pojedinaca koji se žele ugraditi u javne radove.

Gradonačelnica treba da zna da još nije završena priča ni za prvi kružni tok, jer se očekuje revizija njegove izgradnje. Postoje iskazane sumnje da prilikom izgradne u potpunosti nisu korišteni materijali iz potpisane tehničke specifikacije, što treba provjeriti i ne treba žuriti. Kao što treba izvršiti reviziju utroška vrste nasipnog materijala po specifikaciji i za izgradnju cjevovoda prema Gračanici, jer građani prijavljuju korištenje velikih količina materijala s seperacije iz Kakanja, a koji se ne nalazi u tehničkoj specifikaciji projektne dokumentacije i fakturisanih radova.

Pozivamo gradonačelnicu da konačno počne raditi svoj posao. Mišljenja smo da joj je za početak preće da krpi rupe po loklanim putevima kojim se u ovom momentu ne zna ni broj (u prilogu su slike dijela rupa, kako bi znala šta joj je raditi), jer je ljetna sezona pri kraju i poručujemo da ne izazva smutnju kod naroda, jer narodu je dosta ublehe, visokih računa i zamazivanja očiju.

Godišnji budžet Grada Visoko je cca 20 miliona konvertibilnih maraka. Mi ne vidimo gdje je potrošeno 70 miliona konvertiblnih maraka za vrijeme vladavine gradonačelnice Babić. Da li neko od Vas, dragi građani vidi?

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.