open-navfaktor-logo
search
Bježanje od odgovornosti
SDS: Zašto skup BORS-a u Banjoj Luci najavljuje portparol SNSD-a?
- Nismo čuli jasan stav Boračke organizacije RS-a oko organizacije protesta u Banjoj Luci već samo medijske izjave njihovih pojedinih predstavnika. Samim tim nismo sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa u srijedu o kome se spekuliše u medijima - saopćili su danas iz SDS-a.
16.04.2022. u 15:34
get url
text

VEZANI TEKST - Skup podrške institucijama RS-a 20. aprila u Banjoj Luci

- Simptomatično je da je odluku o protestima saopćio portparol SNSD-a, što znači da iza ove ideje ustvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do ove krize i teške situacije u kojoj se našla RS i njen narod. Vlast se ne može amnestirati krijući se iza naroda i boraca, što joj je očito zadnja namjera - navode iz SDS-a i dodaju:

- SDS je uvijek imao jasan stav, pa i ovaj put, da je korištenje bonskih ovlaštenja za nas u potpunosti neprihvatljivo kao i nametanje Odluke o imovini. U potpunosti ne prihvatamo bonska ovlaštenja, ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije zbog kojih će nažalost najviše ispaštati RS i njen narod.

Boračke organizacije iz manjeg bh. entiteta RS najavile su za 20. april skup podrške institucijama RS-a u Banjoj Luci, pod nazivom "Sloboda", a na koje pozivaju građane. 
 
Pojašnjavaju kako mirnim protestima žele izraziti građanski bunt protiv posljednje odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta kojom se suspendira Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt je svojom odlukom, suspendiranjem Zakona o nepokretnoj imovini RS-a, spriječio zloupotrebu državnog zemljišta na entitetskom nivou. 

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da ova stranka u potpunosti podržava najavljeni skup, a zatim je RS nazvao državom kazavši kako će se "na skupu dokazati da ovaj narod i država nisu pokoreni". Osim SNSD-a, skup su podržale i druge stranke iz vladajuće koalicije u RS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.