open-navfaktor-logo
search
Mediji sve otkrili
Seks-skandal trese Portugal: Članovi stručnog štaba zlostavljali fudbalerke?
Portugalski fudbal trese novi skandal. 
20.10.2022. u 13:21
get url
text

Kako piše Publico, a prenosi A Bola, Fudbalski savez Portugala (FPF) istražuje navodni seks-skandal u kojem su učestvovale fudbalerke tamošnjeg prvoligaša Famalicaoa, te članovi stručnog štaba.

Navodno, sve se dogodilo tokom sezone 2021/22, kada je u stan jednog od članova stručnog štaba pozvano osam fudbalerki, te još nekoliko njihovih kolega.

Jedna od članica kluba, koja je željela ostati anonimna, navela je kako su ih članovi stručnog štaba pritom zlostavljali, te je sve otkrila medijima.

- Kada sam shvatila da se brojne fudbalerke žale da su seksualno zlostavljane, odlučila sam ispričati svoj slučaj u nadi da će neko istražiti šta se događalo - rekla je fudbalerka za Publico.

U septembru ove godine klub je već suspendovao sportskog direktora ženske ekipe Samuela Costu, te trenera Miguela Afonsa, obojicu zbog sumnje da su seksualno zlostavljali fudbalerke u svojim bivšim klubovima - Rio Aveu i Guimaraesu. U međuvremenu su oslobođeni optužbi...

Cijeli slučaj sada je u rukama posebnog tima koji je formiralo Disciplinsko vijeće FPF, koje je već ispitalo igrače, trenera Miguela Afonsa i druge svjedoke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.