open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Shkupi "zaledio" Maksimir: Dinamo ostao bez pobjede u 89. minuti
Fudbaleri Dinama iz Zagreba u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija UEFA Lige prvaka večeras su na svom stadionu Maksimir remizirali s Shkupijem iz Skoplja, rezultatom 2:2.
19.07.2022. u 23:26
get url
text

Prvak Sjeverne Makedonije iznenađujuće je poveo u 25. minuti kada je mrežu šampiona Hrvatske pogodio Putita, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaći su imali inicijativu, napadali i do izjednačenja stigli u 44. minuti. Sadegh Moharrami je centrirao, a Arijan Ademi, reprezentativac Sjeverne Makedonije u Dinamu, snažno pucao glavom i loptu poslao u desne rašlje gola gostiju.

Kristijan Naumovski bio je nemoćan nakon niza uspješnih intervencija pa se na odmor između dva poluvremena otišlo u egalu – 1:1.

I u nastavku Dinamo je bio bolji, napadao, imao prilike. Međutim, ponajviše zahvaljujući golmanu Naumovskom, ali i neučinkovitosti Modrih, Shkupi je odolijevao sve do 86. minute meča kada je Bruno Petković pogodio za preokret rezultata - 2:1.

Međutim, Renaldo Cephas u 89. minuti utakmice pobrinuo se za iznenađenje na Maksimiru pogodivši mrežu za konačnih 2:2 i veliko slavlje gostiju.

Revanš utakmica Shkupi - Dinamo igra se 26. jula na Nacionalnoj areni Todor Proeski u Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije, sa početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.