open-navfaktor-logo
search
Raste nezadovoljstvo
Sindikat GRAS-a pisao Forti: Egzistencija radnika i njihovih porodica dovedena u pitanje
Iz dana u dan situacija u GRAS-u je sve gora. Radnici nisu primili još plaće za januar, račun je blokiran... 
10.03.2021. u 12:19
get url
text

Na sve te probleme premijeru Kantona Sarajevu Edinu Forti ponovo je ukazao Amir Muminović, predsjednik Sindikata radnika GRAS-a.

- Svjesni smo činjenice da vi, kao i kompletna Vlada KS, u ova teška vremena pandemije imate svakodnevno niz problema na koje treba adekvatno odgovoriti, ali osjećamo obavezu da vam još jednom skrenemo pažnju na problem blokade GRAS-a.

Zbog situacije u kojoj se GRAS trenutno nalazi, došlo je u pitanje cjelokupno poslovanje firme, pa i odvijanje gradskog prijevoza (nedostatak energenata, rezervnih dijelova, nedostatka ljudstva zbog zaraze).

I pored svih evidentnih teškoća radnici daju maksimum kako bi se prijevoz u KS odvijao koliko toliko normalno, a vas molimo da učinite sve što je u vašoj moći kako bi se račun GRAS-a deblokirao, omogućilo normalno funkcionisanje firme, platili energenti i dijelovi i podijelila davno pošteno zarađena plaća radnicima jer treba imati u vidu da je egzistencija radnika i njihovih porodica ozbiljno dovedena u pitanje.

Nezadovoljstvo radnika raste iz dana u dan, po nama razumljivo i opravdano, pa je nužno da se račun deblokira i ova agonija napokon okonča, čime biste preduprijedili sve negativne posljedice do kojih može doći – stoji u dopisu koji je Muminović ispred Sindikata radnika GRAS-a uputio Edinu Forti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.