navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dosta nepoznanica

Siromašni muzički sadržaji za vrijeme SFF-a, jedino zakazan događaj na Eiffelovom mostu na Skenderiji

Uz Sarajevo Film Festival tradicionalno se uvijek održavaju serije svirki, koncerata i drugih pratećih zabava, ali ove godine, prema svemu sudeći, to će biti dosta siromašnije.

Objavljeno: 14.07.2021. u 21:20
get url
text

Naime, zbog koronavirusa neizvjesno je u kakvim uvjetima će biti održan SFF, ali i muzički sadržaji koji ga prate. Do sada je jedino sigurno da će ljubitelji muzike moći uživati na Eiffelovom mostu na Skenderiji.

- Mi planiramo našu tradicionalnu manifestaciju koja prošle godine nije održana zbog koronavirusa. Nadamo se da nas novi soj neće zaustaviti. Sama lokacija nam prema trenutnim mjerama dozvoljava 100 posjetilaca i mi ćemo se toga pridržavati. Imat ćemo posebne pozivnice za partnere, ali i ulaznice. Sve ćemo moći definisati nekoliko dana prije događaja jer se mjere stalno mijenjaju. Prije samog događaja imat ćemo sastanak sa nadležnim i poštovat ćemo sve preporuke. Da li će na nastupe moći ući samo vakcinisani, hoće li biti potrebni testovi, ne bih u ovom trenutku mogla reći – kaže za Faktor Danira Kostić, jedna od organizatorica koja nam je otkrila da su dogovoreni nastupi Negativa i Let 3.

Podsjetimo, CINEA Music obavijestila je javnost i sve posjetioce koji su se interesovali za eksperimentalni koncert na Ilidži 16. jula 2021. da je koncert otkazan.

Na njemu su trebali nastupiti FM JAM ekipa DJ Soul, Merakool, Indigo DJ te Black Beriz, Stoposto i Geko, kao i DJ-evi Mahmut Orhan i Burak Yeter.