open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Skromnije nego prethodnih godina: Počeo je Advent u Zagrebu
Službeno je počeo Advent u Zagrebu, a večeras je prvu adventsku svijeću na Manduševcu upalio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. 
27.11.2021. u 21:41
get url
text

- Želim vam radost, ljubav, da svi budemo bolji ljudi. Hvala vam lijepa - poručio je Tomašević Zagrepčanima koji su se okupili.

Advent u Zagrebu trajat će od 27. novembra do 7. januara, ali za razliku od prijašnjih godina, ove godine neće biti najpopularnije atrakcije - Ledenog parka na Tomislavcu - kao ni kućica na Zrinjevcu, zbog čega neki Zagrepčani očekuju da će ovogodišnji Advent ipak izgledati nešto skromnije nego prijašnji.

Adventske kućice bit će na pet gradskih lokacija: na Trgu bana Jelačića i Europskom trgu, u Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Strossmayerovom šetalištu.

Uvodi se šest novih programa. To su Advent u LADU, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima.

Motiv ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke, a naglasak je stavljen i na kulturno-muzički program. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.