open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 25. kolo
Sloboda izgubila od Veleža, Tuzlacima slijedi borba za opstanak
Fudbaleri Slobode poraženi su od Veleža sa 1:2 u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
10.04.2022. u 18:53
get url
text

Tuzlaci su tako nastavili crni niz i bez prvenstvene su pobjede još od 16. oktobra 2021. godine kada su na Tušnju savladali Radnik.

Ovim porazom Sloboda je opasno ugrozila opstanak u premijerligaškom društvu, jer im sada slijede susreti protiv ekipa koje su u u opasnoj zoni (redom - Posušje, Leotar, Rudar)...

Što se tiče meča protiv Veleža, može se reći da su Rođeni zasluženo slavili. Iako je gostujući trener Feđa Dudić izmiješao karte, i to je bilo dovoljno za laganu pobjedu.
Gosti su poveli u 29. minuti, astrijelac je bio Džanković, kojem je to bio prvi gol u dresu Veleža u seniorskom fudbalu.

U drugom dijelu se očekivalo da Sloboda krene po preokret, ali se stekao dojam da Tuzlaci nemaju kvalitet da ugroze Mostarce. Gosti su čekali svoju priliku da riješe pitanje pobjednika i dočekali su u 76. minuti, kada je pogodio Ćosić na asistenciju Anđušića.

Strijelac gola nije se radovao iz poštovanja prema bivšem klubu (igrao za juniore Tuzlaka), a stadionom Tušanj prolomili su se zvižduci zbog još jednog blijedog izdanja Slobode.

Do kraja meča domaći su uspjeli postići samo počasni gol, a strijelac je bio Jusić u 92. minuti. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.