open-navfaktor-logo
search
Nakon penala
Sloboda prvi četvrtfinalista Kupa BiH, Bukvić heroj Tuzlaka
Boljim izvođenjem jedanaesteraca Sloboda je savladala Zrinjski i tako se plasirala u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.
27.10.2021. u 16:01
get url
text

Baš kao i prvenstvenom duelu dva tima koji je odigran 26. septembra Pod Bijelim brijegom, Zrinjski je poveo golom svog kapitena Nemanje Bilbije.

Iskusni ofanzivac ekipe Sergeja Jakirovića u 41. minuti doveo je Mostarce do prednosti, a Bilbiji je ovo bio četvrti vezani susret na kojem se upisao u strijelce.

Fudbaleri Slobode su u nastavku pokušavali doći do izjednačenja, dominirali su u posjedu lopte, no sve do 90. minute nisu uspjeli kreirati ozbiljniju šansu.

Ipak, u posljednjoj minuti susreta Tuzlaci su stili do izjednačenja pogotkom Mirsada Ramića. Stasiti napadač Slobode pogodio je nakon asistencije Maksimovića, a zanimljivo da su obojica priliku dobila u drugom poluvremenu.

Nakon 1:1 poslije 90 minuta igre, računajući i sudijsku nadoknadu, u putniku u četvrtfinale odlučili su penali.

Bilbija je bio siguran u prvoj seriji, ali ne i Ramić, čiji je udarac obranio Kukić. Dobra intervencija Bukvića osujetila je šut Zlomislića, a potom je Amar Beganović izjednačio rezultat. Savić je bio precizan na startu treće serije, a siguran je bio i Ćivić. Nova odbrana Bukvića donijela je prenost Tuzlacima koju je na pravi način materijalizovao Maksimović.

Trećim odbranjenim penalom Bukvić je Slobodu odveo u četvrtfinale, a ovoga puta je odbranio udarac Juranovića sa bijele tačke.

Preostalih sedam učesnika četvrtfinala Kupa BiH saznat ćemo takođe danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.