open-navfaktor-logo
search
Ostvario brojne kontakte
Služio liturgiju i opijelo i govorio na Amfilohijevoj sahrani: Vladika Joanikije pozitivan na koronu
Episkop budmiljansko-nikšićki Joanikije pozitivan je na koronavirus, piše portal CDM pozivajući se na neimenovane izvore.
03.11.2020. u 21:06
get url
text

Vladika Joanikije imenovan je posle smrti mitropolita Amfilohija za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske.

Još nema zvanične potvrde o ovoj informaciji.

Episkop Joanikije (61) je prije samo dva dana, zajedno sa srpskim patrijarhom Irinejom služio liturgiju i opijelo, i govorio na sahrani mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, koji je preminuo od posljedica koronavirusa 30. oktobra.

Također, Joanikije je bio uključen u cijelu organizaciju sprovoda Amfilohija, od njegovog prevoženja iz Kliničkog centra Crne Gore do Cetinja, pa do same sahrane u Podgorici, gdje je bio u kontaktu sa nemalim brojem osoba. Nakon smrti Amfilohija Sinod SPC je za administratora MCP postavio Joanikija.

Javnost je vidjela da se i pored brojnih apela prilikom tih obreda mjere Nacionalnog koordinacionog tijela u cilju sprečavanja širenja koronavirusa nisu poštovale, masku je malo kod od sveštenika nosio, a distanca se nije poštovala.

Slike iz Podgorice gdje sveštenstvo i hiljade građana, u jeku epidemije koronavirusa, ljube ruku preminulog mitropolita izazvale su čuđenje i zgražavanje ne samo u Crnoj Gori i regionu, nego i šire.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.