navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Emotivan prizor

Srceparajući snimak posljednjeg oproštaja bračnog para, video ganuo milione ljudi

Objavljen je srceparajući video koji prikazuje posljednji oproštaj bolesnog starca od supruge koja je na samrti u bolnici.

Objavljeno: 05.02.2020. u 10:43
get url
text
Posljednji oproštaj bračnog para iz Kine

Gospodin Zhang i gospođa Wen, starosti 85 i 87 godina, hospitalizirani su u razmaku od jednog dana prošlog mjeseca u Chengduu, glavnom gradu provincije Sichuan na jugozapadu Kine.

Prema izvještajima iz bolnice, Zhang pati od hronične opstruktivne plućne bolesti, raka pluća i ateroskleroze. Hospitaliziran je 16. januara, dok je njegova supruga, koja boluje od Alzheimerove bolesti, sutradan izgubila svijest zbog respiratornog zatajenja i bila je stavljena na mehanički ventilator u odjelu intenzivne njege.

Kako joj se stanje pogoršavalo, Zhang je saznao za to i zatražio je da je vidi posljednji put.

- Možda je neću moći ponovo vidjeti u ovom životu. Želim je vidjeti – kazao je Zhang svojoj djeci 30. januara.

Uz odobrenje ljekara, njegov je krevet stavljen uz krevet njegove supruge u Institutu za zaštitu zdravlja, gdje je nastao snimak njihovog posljednjeg oproštaja.

Sastali su se u 15.50 sati po lokalnom vremenu, a medicinske sestre su ispričale da je Wen uhvatila za ruku svog supruga, nakon što je prethodno bila bez svijesti dok je preživljavala uz pomoć mašine za disanje.

Dirljivi video prikazuje Zhanga kako doziva ime svoje supruge, dok ga Wen gleda, ali nije u mogućnosti da govori zbog cijevi u grlu.

Prema izvještajima, Zhang se vratio u svoju bolničku sobu kasnije istog dana, ali njegova je porodica odlučila da ne otkrije da je njegova supruga preminula u ranim satima 31. januara.

Snimak je u samo 24 sata pregledalo 14 miliona ljudi.