open-navfaktor-logo
search
Susret sa ambasadorom
Tegeltija pozvao Orbana da što skorije posjeti BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.
10.02.2020. u 15:58
get url
text

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u procesu evropskih integracija u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Pošu s prioritetima u radu novoformiranog Vijeća ministara, te naglasio da će Vijeće ministara BiH, uprkos kašnjenju u procesu formiranja vlasti i izazovima s kojima se susreće, predano raditi na rješavanju pitanja važnih za život svih građana u BiH.  

Tegeltija je istakao da BiH i Mađarska imaju političke odnose bez otvorenih pitanja i dobru bilateralnu saradnju, te izrazio opredjeljenje za intenziviranje odnosa s Mađarskom u oblastima od zajedničkog interesa.  

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a Tegeltija je uputio poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da što skorije posjeti BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.