open-navfaktor-logo
search
Detalji ubistva kod Visokog
Tijelo otkriveno nakon sedmicu: Muamer i Nada kritične večeri sjedili i pili, nakon svađe izbo je nožem
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je prijedlog zeničkom Kantonalnom sudu da odredi jednomjesečni pritvor Muameru H. (1975) , koji je u njenoj porodičnoj kući u mjestu Maurovići kod Visokog nožem ubio komšinicu Nadu R. (65). 
10.06.2022. u 14:00
get url
text

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, na teret mu se stavlja krivično djelo ubistvo na okrutan ili podmukao način. 

Tijelo nesretne žene pronađeno je u utorak, nakon čega je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. Daljim istražnim radnjama utvrđeno je da je ubistvo počinjeno sedam dana ranije, odnosno 31. maja. 

Policija je radeći na rasvjetljavanju slučaja došla do saznanja da bi se u vezi s ovim ubistvom mogao dovesti Muamer H., koji je uhapšen u srijedu, a prilikom ispitivanja u prisustvu branioca u cijelosti je priznao krivično djelo. 

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je nakon kraće prepirke sa oštećenom R. N., zadao joj više ubodnih rana nožem u predjelu grudnog koša i jedan ubodni udarac nožem u predjelu vrata, te je na tako okrutan i podmukao način usmrtio - naveli su iz Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Ubistvo kod Visokog: Komšija nožem izbo 65-godišnju ženu, sve priznao u policiji

Prema nezvaničnim informacijama, Muamer i Nada su se poznavali odranije i nisu bili u rodbinskoj ili ljubavnoj vezi. Kritične večeri su, navodno, zajedno sjedili i pili alkohol, da bi u jednom trenutku između njih izbila svađa. Tada ju je Muamer nožem napao i usmrtio, nakon čega je pobjegao. 

- Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će ometati istragu uništavanjem ili prikrivanjem dokaza, odnosno utjecajem na svjedoke ili saučesnike, opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu, s obzirom na način izvršenja i težinu počinjenog djela, moglo rezultirati uznemirenjem javnosti - naveli su iz Tužilaštva. 

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Zenica.

Ubijena žena sahranjena je danas na pravoslavnom groblju Golo Brdo u Visokom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.