open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Trener Posušja o suđenju protiv Borca: "Ne bih ja nešto dramatizirao oko toga"
Fudbaleri Borca savladali su Posušje nakon preokreta (2:1).
14.10.2022. u 16:49
get url
text

Nakon što su gosti poveli preko Bobana u 90. minuti, domaći su oba gola postigli u sudijskoj nadoknadi.

VEZANI TEKST - Borac u sudijskoj nadoknadi preokrenuo Posušje: Odlučio Zakarić sa bijele tačke

- Prije svega čestitke objema ekipa. Da se igralo na boljem terenu bila bi bolja utakmica. Imali smo maksimalni respekt prema Borcu, ali se nismo predali. Imali smo svojih šansi, imao je i Borac. Zabili smo u 90. minuti, ali se utakmica ne igra 90 nego i sudijska nadoknada - kazao je trener Posušja Goran Granić za Arena Sport, a na pitanje da prokomentariše suđenje, odnosno veliki broj žutih kartona njegovoj ekipi (osam), kazao je:

- Gdje je utakmica otvorena, gdje se radi visoki pritisak, gdje je i teren lošiji, pa skočiš, ideš uklizati, pa udariš čovjeka, a ne misliš ga udariti, ne bih ja sad tu nešto dramatizirao oko toga. Želimo čvrstu igru, da smo blizu igrača, želimo kontakt igru, da protivnički igrači nemaju ni prosatora ni vremena. Naravno da u tome i udariš protivnika, a to bude sankcionisano žutim kartonom.

Vinko Marinović, trener Banjalučana, kazao je kako je već ranije kao trener imao situacije da je njegova ekipa stizala do preokreta u nadoknadi.

- Imao sam u karijeri još jedan preokret, za tri minute od 0:1 do 2:1. Nije bilo lako preokrenuti. Utakmica je bila zaista teška. Imali smo jednu, dvije prilike u prvom dijelu koje nismo iskoristili. U drugom poluvremenu smo dozvolili Posušju da nam stvori šanse, a onda je na kraju došla dramatična završnica - kazao je Marinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.