open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Trodnevna prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Danas se našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini.
04.12.2020. u 07:24
get url
text

U Bosni padavine se očekuju u jutarnjim satima ili tokom prijepodneva, uglavnom u jugozapadnim i ponedje u centralnim dijelovima. U ostalim područjima Bosne bez padavina. U jutarnjim satima, u kotlinskim djelovima moguća je i niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -3 do 3 , na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne od 10 do 15 stepeni

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je i kiša. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 10 stepeni.

Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 stupeni. 

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postupan prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

U višim planinskim područjima kiša može prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni, saopćeno je iz FHMZ. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.