open-navfaktor-logo
search
Umiješao se u incident
Tuča u diskoteci u Sutomoru: Novopazarac izbo crnogorskog policajca, ugrožen mu život
Policajac Novak Mugoša teško je ranjen u noći između subote i nedjelje, tri sata poslije ponoći, u tuči u diskoteci Habana u Sutomoru.
18.07.2022. u 10:55
get url
text

On je hitno operisan. U istom incidentu sa lakšim povredama prošle su njegove kolege Saša Sekulić i Veselin Milošević.

Iz Uprave policije ranije je podgoričkim Vijestima saopćeno samo da su tri policajca povrijeđena kada su se umiješala u incident u tom lokalu.

Prema saznanjima Vijesti, policajci, koji nisu bili na službenom zadatku, reagovali su nakon što je grupa muškaraca iz Novog Pazara počela da maltretira nekoliko djevojaka koje su bile u istom lokalu. Navodno, jedan od gostiju lokala izvadio je nož i teško ranio Mugošu.

Prema saznanjima, policija utvrđuje šta se dogodilo u lokalu u kojem su ranjene njihove kolege, ali i da li su oni u toj diskoteci bili gosti, ili osiguranje. Prema jednoj verziji, sva trojica policajaca, bili su gosti tog lokala, a prema drugoj, u tom objektu bili su angažovani kao osiguranje.

Informacija da su u Habani radili kao osiguranje, međutim, nije zvanično potvrđena.

Uprava policije zvanično je saopćila da njeni službenici intenzivno tragaju sa osobom koja je u ranim jutarnjim satima u ugostiteljskom objektu izvršila teško djelo protiv života i tijela u pokušaju na štetu tri policajca, koji u trenutku izvršenja krivičnog djela nisu bili na dužnosti.

- Dežurnoj službi Centra sigurnosti Bar je oko 3.15 sati prijavljeno da je u jednom ugostiteljskom objektu došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom u kojoj su dvije osobe zadobile povrede u vidu uboda oštrim predmetom, te da su transportovani u Opću bolnicu u Baru.

Na mjestu događaja je izvršen uviđaj, a preduzetim aktivnostima policija je došla do saznanja da su A. H., A. B., B. B., H. R. i E. B. dok su se nalazili u ugostiteljskom objektu došli u verbalni sukob sa ženama, te da su policijski službenici, koji tada nisu bili na dužnosti, V. M. (31), N. M. (22) i S. S. (49), svi iz Podgorice, pokušali da spriječe dalji konflikt. Tom prilikom je A.H. (25) iz Njemačke, nastanjen u Novom Pazaru izvadio sječivo dužine 10 cm i zadao više ubodnih rana V.M. i N.M., nakon čega se dao u bjekstvo. N. M. je zadobio povrede opasne po život - ističe se u saopćenju Uprave policije.

U saopćenju se dodaje da su policajci locirali učesnike navedenog događaja, A. B., B. B., H. R. i E. B., od kojih su prikupljena obavještenja, te da policija intenzivno traga za A. H. koji se tereti za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

- O svim preduzetim radnjama je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici - zaključuje se u saopćenju, prenose Vijesti.me.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.