open-navfaktor-logo
search
CAS odlučio
Tužba Mladosti protiv FSBiH: Ovo su detalji spora koji je bivši premijerligaš izgubio pred sudom u Lozani
U Fudbalski savez Bosne i Hercegovine stigao je pismeni otpravak presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani po tužbi FK Mladost Doboj Kakanj na odluku Drugostepene komisije za licenciranje FBiH i neizdavanje licence ovom klubu za takmičenje Premijer ligi u sezoni 2020/2021.
12.04.2022. u 10:04
get url
text

- S obzirom na to da je javnost u proteklom periodu bila upoznata o ovom slučaju, obaveza administracije FSBiH je da nakon zaprimljene presude obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport. CAS je dana 11.4.2022. godine donio odluku da nije nadležan rješavati po žalbi dostavljenoj od FK Mladost Doboj Kakanj, te je time potvrdio argumentaciju i navode FSBiH. Također, svi ostali zahtjevi FK Mladost u ovom postupku su odbačeni što potvrđuje ispravnost rada administracije za licenciranje klubova FSBiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika FSBiH - saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

- Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK Mladost Doboj Kakanj je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja FSBiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani - dodaju iz krovne kuće bh. fudbala.

Presuda će biti objavljena i na zvaničnoj web stranici CAS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.