open-navfaktor-logo
search
Sarajevo i okolina
Tužilaštvo BiH o akciji "Nevera": Hapse se osumnjičeni za međunarodni šverc narkoticima
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine oglasilo se povodom akcije koju od jutros provode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, po naredbama Suda BiH i pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.
01.08.2022. u 15:43
get url
text

VEZANI TEKST - Akcija "Nevera": Pretresi u Sarajevu i Istočnom Sarajevu zbog organizovanog kriminala

Kako su saopćili, osumnjičeni su pod istragom da su se na području Sarajeva i šire bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalnom narkotržištu zemalja Evropske unije i na taj način stjecale nezakonitu imovinsku korist.

- Osumnjičeni se terete za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Krivičnog zakona BiH. U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL-om - naveli siu iz Tužilaštva.

U saopćenju dodaju da će osumnjičeni u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.