U toku procedura

Tužilaštvo KS danas će tražiti pritvor za Bećirovića, advokat Mehmedbašić očekuje sutra ročište

FOTO: Ajdin Cocalić

Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas bi do kraja radnog dana trebalo poslati zahtjev Kantonalnom sudu zahtjev za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću, osumnjičenom za ubistvo svoje nevjenčane supruge Emire Maslan u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrđeno je Faktoru iz ove pravosudne institucije.

VEZANI TEKST - Bećirović ispitan u Tužilaštvu, brigu o djetetu privremeno preuzeo Centar za socijalni rad KS

Prema informacijama kojima raspolaže Omar Mehemdbašić, advokat osumnjičenog, ročište bi trebalo biti održano sutra. Podsjetimo, nakon krim-obrade u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, Bećirović je jučer u poslijepodnevnim satima predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Bećirović je uhapšen u ponedjeljak navečer u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom. Tom prilikom prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhapsiti, a dijete je nepovrijeđeno predato Centru za socijalni rad KS.

U jučerašnjem izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova KS saopćeno je da Bećirović ima bogat policijski dosje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, ugrožavanje sigurnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga...

Krajem prošle godine Općinski sud Sarajevo izrekao mu je zabranu približavanja žrtvi nasilja u porodici, nevjenčanoj supruzi, na udaljenosti od 500 metara koje je trebalo važiti dvije godine. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga