open-navfaktor-logo
search
Legendarni bokser
Tyson nije odbacio mogućnost da nastupi u Octagonu: Sve je moguće
Bivši svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Mike Tyson najavio je povratak u ring, a već nekoliko sedmica nalazi se u ozbiljnom trenažnom procesu.
13.05.2020. u 09:35
get url
text

Čelični Mike potvrdio je da će se vratiti iz bokserske penzije kako bi učestvovao u egzibicionim mečevima čija bi zarada otišla u humanitarne svrhe.

VEZANI TEKST - Mike Tyson sve više liči na zvijer iz najboljih dana svoje karijere

Tyson posljednjih dana ozbiljno podrgijava atmosferu među ljubiteljima boksa i borilačkih sportova objavom videa na društvenim mrežama koji otkrivaju da žestoko trenira, a u posljednjem videu poručio je "vraćam se".

Ko god bude protivnik Tysona, a spominju se ragbista Sonny Bill Williams, John Fury (otac Tysona Furyja, op. a.) i Evander Holyfield, sigurno je da neće imati lagan posao.

Nakon što je naglasio kako će njegova zarada otići za liječenje ovisnika o drogama i beskućnike, Tyson je sebi otvorio vrata UFC-a.

- To se nikada ne zna. Možda neće biti sada, ali sve je moguće - poručio je Tyson govoreći na Facebooku, presoni The Sun.

Pojedini mediji uporište za konstataciju da bi Tyson mogao ući u Octagon pronašli su u činjenici da Tyson trenira s Rafaelom Cordeirom, poznatim MMA trenerom, koji je dva puta proglašen za trenera godine, a tokom karijere je trenirao pet UFC šampiona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.