open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
U BiH danas promjenljivo vrijeme s kišom i povremenim pljuskovima, kako će biti narednih dana
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme s kišom i povremenim pljuskovima.
27.07.2022. u 08:33
get url
text

Više padavina prognozira se sredinom dana, kada nije isključena mogučnost pojave grmljavine i grada. Manje oblaka i više sunčanih intervala očekuje se na jugu Hercegovine, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Temperature u Bosni niže u odnosu na predhodne dane. Vjetar slab do umjeren pretežno sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature od 17 do 21, na jugu do 24, a najviše dnevne temperature od 27 do 33 stepena Celzijusova u Bosni do 37 stepeni u Hercegovini.

U Sarajevu većim dijelom dana pretežno oblačno uz kraće sunčane intervale. Sredinom dana očekuje se kiša a moguće su i kraće lokalne nepogode. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna temperatura oko 32 stepena.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, tokom dana postepeno razvedravanje. Temperature zraka u blagom porastu u odnosu na srijedu. Minimalne temperature od 15 do 20, na jugu zemlje do 23, a maksimalne dnevne između 31 do 35, na jugu do 37 stepeni Celzijusovih.

U petak stabilno i sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 18 do 23, na jugu zemlje do 25. Najviše dnevne temperature od 33 do 37, na jugu do 39 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.