open-navfaktor-logo
search
Proljetne temperature
U BiH danas sunčano vrijeme, od srijede moguće padavine
U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici minus četiri, dok je najtoplije bilo u Gradačcu 11 stepeni. U Sarajevu su izmjerena tri stepena Celzijusa.
27.03.2022. u 11:39
get url
text

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme i najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje koje će u drugom dijelu dana usloviti kišu uglavnom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne.

U većem dijelu Bosne prolazno je moguća slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, u drugoj polovini dana povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.