open-navfaktor-logo
search
Gradski stadion
U Bihaću organiziran sedmi "Performans 8372" u čast sjećanja na žrtve genocida
Udruženje "Horizont 2006" je i sedmu godinu zaredom na Gradskom stadionu u Bihaću organiziralo "Performans 8372", kojim se odaje poštovanje i čuva sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici 1995. godine.
07.07.2021. u 10:59
get url
text

Partneri u organizaciji "Performansa 8372" bili su Ženska edukativna organizacija "Iskre", Medžlis Islamske zajednice Bihać, Grad Bihać i Vlada Unsko-sanskog kantona.

- Pridružilo nam se i pomoglo više od 500 građana iz svih dijelova našeg kantona i države. Zahvaljujući volonterima, ljudima koji rade na organizaciji i građanima, ovaj događaj je nekako iz godine u godinu posebniji, odnosno dobija sve značajniju notu. Pokušavamo i na takav skroman način iskazati poštovanje svim srebreničkim žrtvama i svake godine podsjećati na ono što se nažalost dogodilo 1995. godine - rekao je predsjednik Udruženja "Horizont 2006" Elvir Muslić.

Nakon "Performansa 8372", na Gradskom trgu u Bihaću organizirano je i predstavljanje knjige "Ja, haški svjedok" Srebreničana Nedžada Avdića.

Više od 50 građana Bihaća i Cazina već se uputilo prema Nezuku, te će sutra učestvovati u "Maršu mira". U narednim danima iz Bihaća prema Srebrenici će krenuti i biciklisti, maratonci, te motoristi, koji to rade tradicionalno svake godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.