open-navfaktor-logo
search
Poslali najave
U Potočare 11. jula stiže premijer Crne Gore, potpredsjednica Bundestaga, njemačka ministrica...
U Memorijalnom centru Potočari 11. jula bit će održana komemoracija i ukop ubijenih u genocidu, koji se dogodio nakon što je Srebrenica 1995. godine, kao zaštićena zona Ujedinjenih nacija, pala u ruke zločinaca predvođenih Ratkom Mladićem.
05.07.2022. u 14:53
get url
text

VEZANI TEKST - U Potočare dolazi čovjek koji je raskrinkao sramotni izvještaj Komisije Vlade RS-a o Srebrenici

Prema riječima Hamdije Fejzića, predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a Srebrenica", najave o dolascima delegacija iz inostranstva pristižu svakodenevno.

Između ostalog, u Potočare će 11. jula stići premijer Crne Gore Dritan Abazović, a s njim u delegaciji bit će i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Jovana Marović, ministar pravde Marko Kovač, ministar javne uprave Maraš Dukaj te još četiri člana kabineta.

Svoj dolazak najavili su i Marija Pejčinović Burić, glavna tajnica Vijeća Evrope, i Dunja Mijatović, povjerenica Vijeća Evrope za ljudska prava.

Delegaciju Njemačke predvodit će Aydan Ozuguz, potpredsjednica njemačkog Bundestaga, a stižu i član Bundestaga Adis Ahmetović, državna ministrica za Evropu i klimu pri Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Anna Luhrmann te specijalni izaslanik Vlade Njemačke za Zapadni Balkan Manuel Sarrazin.

Također, još ranije je svoj dolazak najavio potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa Menachem Z. Rosensaft.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.