open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
U prepunoj Zetri promoviran 5.161 diplomant i magistrant UNSA
Ukupno 192 najuspješnija studenta prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa primilo je posebna priznanja
07.12.2019. u 14:37
get url
text

Univerzitet u Sarajevu (UNSA), najstariji i najveći univerzitet u BiH promovisao je danas 5.161 diplomanata i magistranata, a na svečanosti u dvorani "Juan Antonio Samarach" su uručena i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu Zlatna I Srebrena značka Univerzitetai Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Ukupno 192 najuspješnija studenta prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa primilo je posebna priznanja. Od toga je Zlatnu značku dobilo 56 studenata, Srebrenu 128, a Povelju osmero studenata.

{$galerijaFotografija}

Nauspješniji studenti prvog ciklusa studija u studijskoj 2018/2019. godini su Amna Muhamedović sa Pravnog fakulteta, te Ajdin Palavrić i Damir Medunjanin sa Prirodno-matemtičkog fakulteta., svi sa prosjekom 10,00.

Najuspješniji student drugog ciklusa studija, također sa prosjekom 10,00 je Abdulah Jašarević sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Obraćajući se diplomantima i magistrantima rektor UNSA Rifat Škrijelj je poručio kako je ponosan na cijeli Univerzitet, kao i Bosna i Hercegovina kojoj više nego ikad trebaju mladi, sposobni i obrazovani nosioci promjena.

{$galerijaFotografija}

Promocija diplomanata i magistranata univerzitet Sarajevo 1 - 07.12.2019.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.