open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a KS
U Sarajevu uhapšeni Admir Arnautović Šmrk i policajac iz DKPT-a
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć dvije osobe zbog organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, a za jednom se osobom i dalje traga.  
20.09.2022. u 09:31
get url
text

Ovu informaciju potvrdili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- Poduzimajući planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, tokom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i hapšenja A. A. rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. On je uhapšen, dok je za A. M., rođenim 1985. godine, raspisana potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja - navode iz MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Admiru Arnautoviću Šmrku, a druga osoba koja je uhapšena je Fahrudin Gačanović, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i bivši pripadnik SIPA-e.

Gačanović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Tokom akcije izvršeni su i pretresi pod nadzorom Tužilaštva BiH.

- Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području KS, na kojima su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela - saopćili su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.