open-navfaktor-logo
search
Problemi sa ulaznicama
UEFA će obaviti nezavisnu istragu o haosu prije finala Lige prvaka
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) najavila je kako će provesti nezavisnu istragu o svemu što je prethodilo finalnom susretu Lige prvaka u Parizu, a odnosi se na navijački haos prilikom ulaza u stadion.
31.05.2022. u 09:15
get url
text

- UEFA je naručila nezavisni izvještaj o svim događajima uoči finalne utakmice Liverpoola i madridskog Reala. Prikupit će se dokazi sa svih strana i objaviti zaključci. Kada sve bude okončano, UEFA će odlučiti o idućim koracima - saopćeno je iz UEFA-e.

Na udaru kritika javnosti našla se UEFA kao organizator tog susreta, a prvobitno je cijeli haos objašnjen navodima da se pokušao spriječiti ulaz velikog broja navijača s lažnim ulaznicama.

Francuska policija i tamošnji visoki dužnosnici za haos su okrivili engleske navijače koji su navodno bili vlasnici tih lažnih ulaznica, dok su engleski mediji pisali o potpunoj neorganizaciji u kojoj su čuvari reda na kraju primjenjivali silu i suzavce na navijačima Liverpoola.

Početak finala Lige prvaka, u kojem je Real Madrid pobijedio Liverpool sa 1:0, odgađan je tri puta zbog incidenata, a utakmica je počela sa 36 minuta zakašnjenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.