open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Ulaganje u lokalnu zajednicu: Izgradnja Koridora 5c u Zenici u prijateljskom okruženju
Sada imamo zadovoljne mjesne zajednice, izvođače koji će raditi bez ikakvih problema, a i Autoceste FBiH imaju prijateljsko okruženje, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović
09.10.2019. u 18:03
get url
text

Direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić potpisao je danas sa gradonačelnikom Grada Zenice Fuadom Kasumovićem i predstavnikom izvođača radova Cengiz Inşaat, Evrenom Utkuom Gokom, Sporazum o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja prilikom provođenja aktivnosti na projektovanju i izgradnji autoceste Koridora 5c, dionica Donja Gračanica (Zenica sjever) – tunel Zenica.

-Ja kao gradonačelnik uputio sam dopis svim mjesnim zajednicama koje gravitiraju na tom području da iskažu svoje želje. Tako da sada imamo zadovoljne mjesne zajednice, izvođače koji će raditi bez ikakvih problema, a i Autoceste FBiH imaju prijateljsko okruženje, dobro su došli u ovaj grad. Naša država se mora izgrađivati. Ja moram reći, u mjestu gdje živim, a to je Perin Han, tamo se 3-4 godine radilo i sada je put nikakav. Međutim, sada imamo potpisan sporazum sa Autocestama i lako mi je mještane ubijediti da će sve biti završeno. Hvala Cengizu koji će izvršiti ove radove i nadam se da će bez ikakvih problema se sve ostale stvari u gradu završiti - rekao je Kasumović.

Adnan Terzić, direktor Autocesta FBiH, je kazao da su ovakvi sporazumi sami po sebi praksa na cijelom području FBiH, tamo gdje se gradi Koridor 5c.

{$galerijaFotografija}

-Naša obaveza za stvaranje povoljnog ambijenta ne prestaje i ne možemo građane prepustiti same sebi. Izvođači su spremni i profesionalno i na svaki drugi način nadoknaditi u vrijeme građenja ono što je stvarno problem za lokalnu zajednicu, stanovništvo. To su ogromne količine radova, transportnog materijala, ima miniranja, buke, svega. Jednostavno, sreća je da ovdje u Zenici imamo na ovom dijelu, za koji potpisujemo sporazum, Cengiza kao izuzetnu profesionalnu i prijateljski raspoloženu firmu prema ne samo nama kao investitorima, već i prema gradu Zenici. Mislim da je ovo bitno potpisivanje sporazuma, da smo svi sigurni da je to nešto što se treba realizirati. Ne danas, ne sutra, kada se završe radovi iza nas i naših izvođača ostat će saobraćajnice, putevi koji su kvalitetniji nego što su bili oni prije započinjanja radova - rekao je Terzić.

Direktor Cengiz Inşaata Evren Utku Gok je rekao kako im puno znači podrška lokalne zajednice. Naglasio je da su dobili podršku od gradonačelnika i administracije i da se raduje što će se dobar odnos i sa lokalnim stanovništvom nastaviti i kroz implementaciju ovog sporazuma.

Potpisivanje sporazuma projekat prijateljsko okruženje sa lokalnom zajednicom 09.10.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.