navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jednostavno korištenje

Uređaji za šminkanje osoba s ograničenom pokretljivošću ruku i šaka

L’Oréal Grupa predstavila je dva prototipa tehnoloških uređaja koja imaju za cilj korisnicima pružiti nova, jednostavnija i praktičnija iskustva ljepote.

Objavljeno: 14.01.2023. u 22:08
get url
text

Radi se o ručnom, ultrapreciznom kompjutoriziranom aplikatoru dizajniranom za osobe s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku HAPTA i prvom kućnom elektronskom aplikatoru za šminkanje obrva koji korisnicima pruža personalizirani izgled obrva u nekoliko sekundi L’Oréal Brow Magic.

Procjenjuje se da 50 miliona osoba diljem svijeta živi s ograničenim finim motoričkim sposobnostima.

Zbog toga neke svakodnevne radnje, poput nanošenja šminke, predstavljaju izazov.

HAPTA je ručni, ultraprecizan pametni aplikator za šminkanje koji je razvijen u saradnji naučnika i inžinjera kompanije L’Oréal, a namijenjen je osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku.

Inovativni aplikator omogućuje postojano nanošenje ruža za usne kod kuće. HAPTA koristi tehnologiju koju je izvorno stvorio Verily za stabilizaciju i izravnavanje pribora za jelo kako bi se osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku omogućilo da samostalno jedu.

Aplikator je opremljen magnetnim dodatkom koji omogućava jednostavnu i ergonomsku upotrebu uz rotaciju od 360 stepeni Celzijusa i 180 stepeni fleksije.

"Klik" značajka omogućava korisniku intuitivno postavljanje uređaja u željeni položaj, fiksiranje u željeni položaj tokom korištenja te omogućava korisniku zaključavanje prilagođenih postavki za buduću upotrebu.

HAPTA dolazi s ugrađenom baterijom (tri sata do potpunog punjenja) i punjenjem uređaja što rezultira jednosatnom kontinuiranom upotrebom (otprilike 10+ aplikacija).

Uređaj L’Oréal Brow Magic koristi 2.400 sićušnih mlaznica i tehnologiju ispisa s rezolucijom do 1.200 kapi po inču (dpi) pružajući najprecizniji oblik obrva u nekoliko sekundi.

 

Koristeći L’Oréal Modiface AR tehnologiju, L’Oréal Brow Magic skenira lice korisnika i daje preporuke za mikroblading, mikrosjenčanje ili popunjavanje obrva.

Nakon što korisnik skenira lice Modifaceom, dovoljno je odabrati željeni oblik, debljinu i boju obrva te provjeriti pomoću proširene stvarnosti kako bi one izgledale na licu.

Nakon toga, dovoljno je nanijeti primer, povući uređaj preko obrva, nanijeti završni premaz kako bi se izgled fiksirao i cijeli postupak je gotov.

Očekuje se da će L’Oréal Brow Magic biti dostupan na tržištu tokom ove godine.