open-navfaktor-logo
search
Mjere protiv koronavirusu
Vanredno stanje u Srbiji: Vučić izveo vojsku na ulice i na granicu
Vojska Srbije tokom vanrednog stanja bit će angažirana na osiguranju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se sprovodi kontrola potencijalno zaraženih koronavirusom i liječenje oboljelih, kao i na graničnim prijelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.
16.03.2020. u 12:36
get url
text

Pripadnici Vojske Srbije bit će angažirani i na onim lokacijama gdje se procijeni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mjestima, kao što su autobuske i željezničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

Kako se u saopćenju navodi, Vojska Srbije preduzima sve mjere zaštite od virusne infekcije Covid-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi, i spremna je da ispuni sve zadatke koje dobije u cilju zaštite države i građana u uvjetima uvedenog vanrednog stanja u Srbiji.

Naredbe o angažovanju pripadnika Vojske Srbije na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije Covid-19 donijeli su iz svojih nadležnosti ministar Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović, navedeno je u saopćenju.

U Srbiji je u nedjelju proglašeno vanredno stanje radi suzbijanja širenje zaraze koronavirusom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.