open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Vasoski respektuje Igman, otkrio koga želi u eventualnom finalu, Mujakić obećava dobru igru
Fudbalski klub Sarajevo sutra od 16 sati dočekuje Igman u prvoj utakmici u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.
05.04.2022. u 12:56
get url
text

Sarajevo je veliki favorit u ovom dvomeču, tako da mnogi očekuju plasman bordo kluba u finale.

Pred sutrašnju utakmicu održana je i press konferencija Bordo tima, a medijima su se obratili trener Aleksandar Vasososki i defanzivac Nihad Mujakić.

- Maksimalno ćemo ući u utakmicu. Iako je Igman drugoligaš, nije tek tako došao u polufinale. Imamo sve u našim rukama, idemo bez kalkulacija sutra da napravimo što bolji rezultat za miran revanš. Respektujemo protivnika. Znamo da fudbal zna da bude nezgodan, ako potcijeniš protivnika i toga smo svjesni. Želimo napraviti našu prepoznatljivu igru i ostvariti dobar rezultat - rekao je Vasoski te dodao:

- Ovo je utakmica sezone za Sarajevo i sto posto sam siguran da neće biti potcjenjivanja. Čim stavite nekog mladog igrača protiv Igmana, to je neka kalkulacija, a ja želim igrati s najjačim sastavom.

Protivnik u finalu? Volio bih Tuzla City. Oni važe za najbolju ekipu, tako da bih volio da igramo protiv njih. I za nas je bolje da u slučaju da izgubimo tu utakmicu, da kao četveroplasirani idemo u Evropu, tako da Tuzla City priželjkujemo u finalu. 

Mujakić ističe da će svaki igrač dati svoj maksimum.

- Za nas je to finale prije finala. Poznajemo ekipu Igmana, barem ih ja znam jer je većina igrača igrala tu sa mnom. Nema veze što su oni drugoligaši i sigurno nisu bezveze oni tu u polufinalu Kupa i očekujemo ih naredne godine i u Premijer ligi - rekao je stoper Bordo tima, te dodao:

- Što se nas tiče, nema opuštanja, svaki igrač će dati svoj maksimum i rezultat neće izostati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.