open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Vatrogasci do požarišta pješače i do pet kilometara: Požari na području Tuzle najvjerovatnije su podmetnuti
Šumski požari na području Čajića, u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Par Selo, gotovo sigurno su podmetnuti. Tuzlanski vatrogasci, kako saznajemo, danas su na opožarenom području pronašli kanister u kojem je, najvjerovatnije, bio benzin, a po izgorjelom rastinju jasno se vide tragovi podmetnute paljevine.
19.07.2022. u 13:24
get url
text

Kako saznajemo, vatrogasci su ugasili požar i dežuraju na požarištu, a u ovaj slučaj bit će uključena i policija.

- O prvom požaru na području Čajića obaviješteni smo jučer u 4.30 sati. Kolege su izašle na teren i u popodnevnim satima vatra je ugašena. Nakon toga, jučer u večernjim satima požar je izbio na drugoj lokaciji, koja nije povezana s prvom. I tu je požar ugašen danas u toku dana, a kolege još dežuraju da ne bi došlo do ponovnog razbuktavanja vatre - kaže Jasmin Habul, zamjenik starješine Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Tuzlanski vatrogasci uložili su velike napore da ugase oba požara jer se radi o nepristupačnom području na koje se ne može doći vozilima.

- Voda se doprema vozilima na lokaciju od koje do požarišta treba pješečiti četiri do pet kilometara - dodaje Habul.

U "ladu nivu" natovarimo tri kanistera od 20 litara i par naprtnjaca od 20 litara i to nam je snabdjevanje vodom, navode vatrogasci i dodaju da je površina koju su sinoć gasili cirka 150 do 200 dunuma, a radi se o gustoj šumi.

{$galerijaFotografija}

Požar Tuzla
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.