open-navfaktor-logo
search
Polufinale Kupa BiH
Velež deklasirao Tuzla City, hoće li "preživjeti" Husref Musemić
Fudbaleri Veleža deklasirali su Tuzla City u prvom meču polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. 
06.04.2022. u 19:50
get url
text

Rođeni su pred domaćim navijačima slavili sa 4:0, pa u revanšu (20. april) ne bi trebali imati problema da izbore plasman u finale koje će se igrati 19. maja na Bilinom polju. 

Tuzlacima je ovo drugi težak poraz u Mostaru u samo nekoliko dana, s obzirom na to da su za vikend izgubili od Zrinjskog - 0:5. Novi potop u gradu na Neretvi mogao bi presuditi i treneru Husrefu Musemiću, koji bi mogao dobiti otkaz nakon još jedne blamaže njegovih izabranika. Istina, Musemić danas nije vodio ekipu zbog isključenja protiv Zrinjskog, ali svakako da snosi dio odgovornosti za katastrofalne rezultate. 

Već u 9. minuti grešku Šukilovića i neodlučnost Nukića i Morrisa iskoristio je Dejanović i na asistenciju Salčina pogađa za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Prednost Rođenih udvostručio je Salčin u 28. minuti. Nukić je nonšalantno izgubio loptu, Radović je sjajno ubacio s lijeve strane, a Salčin rutinski završio akciju.

VEZANI TEKST - Sarajevo se mučilo, ali savladalo Igman iz Konjica 

Deset minuta kasnije novo slavlje navijača i igrača Veleža. Salčin je započeo akciju, nakon što je oduzeo loptu na sredini terena, Haskić je uposlio Anđušića, a ovaj lobovao istrčalog Fejzića.

Prvu veću priliku u nastavku bilježimo u 59. minuti kada Fejzić panterskom intervencijom brani projektil Samira Radovca.

Ipak, golman Tuzlaka kapitulirao je šest minuta kasnije kada je ponovo pogodio Dejanović. 

Do kraja meča gosti su pokušali stići do počasnog gola, ali je odbrana Rođenih perfektno funkcionisala. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.