open-navfaktor-logo
search
Revanš s AEK-om
Velež otputovao u Atinu, Dudić pokušao učiti na greškama Sarajeva
Fudbaleri i stručni štab Veleža s mostarskog aerodroma otputovali su u Atinu, gdje sutra protiv AEK-a igraju revanš-meč drugog pretkola Konferencijske lige.
28.07.2021. u 10:33
get url
text

Rođeni su u grčku prijestolnicu otputovali s golom prednosti zahvaljujući pobjedi od 2:1, koju su ostvarili prošlog četvrtka na stadionu Grbavica.

Izabranici Feđe Dudića prošlog četvrtka uspjeli su slaviti nakon preokreta, a u taboru Veleža se priželjkuju rezultat koji bi ih odveo u narednu fazu takmičenja, iako AEK-u pripada uloga favorita u ovom duelu.

Dobra vijest za Dudića, ali i sve navijače mostarskog kluba, je podatak da se u tim vraćaju Samir Radovac i kapiten Denis Zvonić.

Strateg Veleža je priznao da je pokušao učiti na greškama drugih bh. klubova, posebno Sarajeva.

- Analiziram i probam da učim na greškama drugih. Izvukli smo dvije utakmice Sarajeva s jakim klubovima kao što su bili Bešiktaš i Atalanta. Obje prve utakmice su remizirali 2:2, a potom su doživljeli teške poraze kada su se ponadali da mogu igrati s takvim ekipama - kazao je Dudić pred put u Atinu, te dodao:

- Onda se desi da loše uđeš u drugu utakmicu, pa primiš gol protiv Bešiktaša u petoj minuti, a protiv Atalante u četvrtoj minuti. Tad nastane raspad sistema i probat ćemo da naučimo iz tih utakmica i da početak odigramo najbolje što možemo.

Utakmica AEK - Velež igra se u četvrtak s početkom u 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.