open-navfaktor-logo
search
Čestitao Krivokapiću
Vučić: BIA je cijelu noć izvještavala rukovodstvo Srbije o situaciji u Crnoj Gori
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sve zasluge za današnji čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija pripadaju Vladi Crne Gore, a srpska tajna policija je samo neko ko je prikupljao informacije i dostavljao nadležnim organima.
05.09.2021. u 11:02
get url
text

- Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) je cijelu noć obavještavala rukovodstvo Srbije o situaciji u Crnoj Gori, ali to rade sve obavještajne službe, obaveštavaju o situaciji u regionu - rekao je Vučić za TV Prva.

Najavljivanje su tenzije, protesti protiv ustoličanja, partijski organizovani skupovi, ali je dobro što je Vlada Crne Gore promijenila svoju odluku tokom noći, ocijenio je.

- Nisu mediji u Srbiji ništa pogriješili, bio je plan da se odloži ustoličenje, ali čestitam i premijeru Zdravku Krivokapiću što je pokazao da država ima instrumente da sprovede u djelo ono što planira - rekao je Vučić.

- Siguran sam da je Krivokapić imao probleme unutar same policije, ali da se mi iz Srbije ne miješamo - dodao je on i rekao da je Joanikiju već u subotu čestitao čin ustoličenja.

Vučić je rekao da će mitropolit Joanikije, zajedno sa srpskim patrijarhom Porfirijem, imati zadatak da radi na pomirenju i zajedništvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.