open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Vučić razgovarao s njemačkim izaslanikom za Zapadni Balkan, dotakao se i stabilnosti BiH
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da se Srbija zalaže za punu i dosljednu primjenu Dejtonskog sporazuma, ali se protivi nametnutim rešenjima koja ne uživaju suglasnost sva tri konstitutivna naroda.
10.05.2022. u 11:42
get url
text

Vučić je to kazao tijekom današnjeg razgovora sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Njemačke za države zapadnog Balkana Manuelom Sarazzinom.

Vučić smatra da nametnute odluke nikako ne mogu voditi prosperitetu i stabilnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Press službe srpskog predsjednika.

Vučić je kazao kako očekuje da će angažman Sarazzina dati dodatni zamah suradnji među zemljama zapadnog Balkana, što bi u znatnoj mjeri doprinijelo očuvanju mira i stabilnosti u regiji.

Sarazzin je kazao da će politika proširenja i rad na jačanju suradnje među državama zapadnog Balkana biti jedan od prioriteta njemačke vanjske politike u idućim godinama, te dodao kako želi da se Europska unija jače angažira u regiji.

Vučić je kazao da Srbija posvećuje veliki značaj Berlinskom procesu, kao forumu za jačanje regionalne suradnje, unapređenju procesa pomirenja i prevladavanja naslijeđenih problema iz prošlosti, kao i forumu koji pruža podršku eurointegracijama zapadnog Balkana kroz konkretne projekte i mjere.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, sugovornici su se suglasili da je razgovor jedini pravi put za rješavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora, saopćeno je iz Press službe srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.