open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Zatražen pritvor za vozača kamiona koji je u Nedžarićima usmrtio 11-godišnjeg dječaka
Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora vozaču kamiona koji je preksinoć u blizini Osnovne škole Aleksa Šantić u Nedžarićima usmrtio jedanaestogodišnjeg dječaka. 
11.12.2021. u 12:22
get url
text

VEZANI TEKST - Preminulo dijete koje je sinoć u Sarajevu udario kamion

Kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor je tužilac zatražio zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao utjecati na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. 

Dječak je, podsjetimo, teške povrede zadobio preksinoć oko 18 sati, prilikom povratka iz škole.

Kamion, čiji vozač je nakon nesreće uhapšen, udario je dječaka i oborio ga na cestu prilikom skretanja udesno na raskrsnici ulice Ramiza Salčina i kraka iste te ulice. 

Dijete je vozilom Hitne pomoći prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, odakle su jučer ujutro policiju obavijestili da je preminulo. 

VEZANI TEKST - Suze djece i roditelja na protestu u Sarajevu zbog pogibije 11-godišnjeg učenika, upućena poruka nadležnima

Uhapšenom vozaču kamiona, R. R. iz Stoca, na teret se stavljaju teška krivična djela protvi sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

Zbog ove tragične nesreće sinoć se u ovoj ulici okupilo nekoliko stotina građana na mirnom protestu.

Uplakani roditelji i mještani su kazali kako su više puta nadležnima ukazivali da je ulica kojom djeca idu i vraćaju se iz školepreuska, neosvijetljena, bez trotora.

Podvukli su da ovaj problem traje više od 10 godina, te najavili kako će se ponovo okupiti ukoliko nadležni ne reagiraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.