open-navfaktor-logo
search
Incident u Sarajevu
Zbog lopte u dvorištu fizički napali maloljetnike i nanijeli im povrede
Pripadnici Policijske uprave Centar sarajevo sinoć nešto poslije 19 sati intervenirali su u naselju Podhrastovi, nakon što im je prijavljena masovna tuča u ovom naselju.
10.06.2022. u 11:48
get url
text

Ispostavilo se da je napadnuta grupa maloljetnika, navodno se radi o 15-godišnjacima, koji su u incidentu zadobili povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, djeca su u jednom od dvorište igrala odboojku.

Nakon što im je lopta odletjela u susjedno dvorište, vlasnik se sa njima odlučio fizički obračunati.

Prema kazivanjima očevidaca, a što nije i zvanično potvrđeno iz policije, u incidentu je korištena i metalna šipka. Na mjestu događaja, kako kažu mještani, vidjljivi su i  tragovi krvi.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su saopćili da su zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje sinoć oko 23 sata uhapsili dvije osobe S. A. (1972) iz Sarajeva i E. M. (1997), nastanjen u Vogošći.

- Oni su navedenog dana, oko 19.20 sati u ulici Husage Ćišića fizički napali više maloljetnih osoba, nanijevši im lakše tjelesne povrede. Obaviješten je dežurni tužilac, a uhapšeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS - naveli su iz policije, te dodali da nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.