open-navfaktor-logo
search
Kada će održati sjednice
Zbog "nekih sumnji", danas će uposlenici Parlamenta FBiH ranije ići kućama
U okviru preventivnih mjera i u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine se radi potrebna dezinfekcija. Ipak, Izmir Hadžiavdić, sekretar Doma naroda FBiH, kazao nam je da će zbog "nekih sumnji" danas uposlenici Parlamenta FBiH biti ranije pušteni kućama.
13.03.2020. u 11:28
get url
text

- Kupili smo sredstva u apotekama, dezinficiramo sve u zgradi Parlamenta FBiH. Vjerujte, danas ćemo i ranije pustiti ljude jer tu postoje neke sumnje. Znate kakvi su ljudi, svašta se priča, svašta se pronosi. Mi u najboljem slučaju početkom aprila planiramo sjednicu Doma naroda FBiH, možda 2. aprila, ako se stvari budu dobro razvijale. To smo na Kolegiju prije dva dana dogovorili, tako da prije toga sigurno neće biti ništa. Ako se stvari budu ovako razvijale, daj Bože da bude održana i sjednica Zastupničkog doma koja je zakazana za 25. mart - rekao nam Hadžiavdić.

Upitali smo da li će i naredne sedmice raditi skraćeno, ili puno radno vrijeme u zgradi Parlamenta FBiH.

- Vidjet ćemo, ali danas ćemo sigurno skraćeno raditi. Danas ćemo možda prije 12 sati završiti s poslovima - rekao nam je Hadžiabdić.

Razgovarali smo i sa Mirsadom Zaimovićem, predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji je narednicu sjednicu zakazao za 25. mart.

- Imali smo Kolegij i dogovorili smo da sjednicu zakažemo 25. marta. Ja imam poslovničku obavezu da 15 dana ranije sazovem sjednicu. Kada to učinim, onda je mogu odgađati jedan dan, sedam ili 20 dana sjednicu. Dakle, meni ovo samo pomaže da mogu kalkulisati sa datumima. Zakazana je, ukoliko budu ovakve preporuke na snazi, onda ćemo je odgoditi. Ukoliko se nešto u pozitivnom smislu desi, održat ćemo je - objašnjava nam Zaimović.

Zatražili smo da prokomentara današnji raniji odlazak uposlenika Parlamenta FBiH kućama.

- Tim stvarima upravljaju stručne službe, predsjedavajući domova ne upravljaju. Službe su nadležne za rad sa zaposlenicima. Tako da ne mogu vam u tom smislu ništa kazati. Mi ćemo pratiti preporuke nadležnih institucija. Nemamo nikakvih indicija da postoji neki problem. Ukoliko bude potrebe, onda ćemo se prilagoditi uvjetima, odnosno, preporukama - rekao nam je Zaimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.