open-navfaktor-logo
search
Rješnje
Zeničani neće biti uskraćeni za grijanje
Građani Zenice će imati sigurno i ekološki prihvatljivo grijanje kakvo priliči jednom zelenom gradu, i bez ijedne marke zaduženja, rekao je Fuad Kasumović
03.06.2019. u 16:52
get url
text
Fuad Kasumović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas Zaključak o odobravanju sredstava u iznosu od 1.449.792,61 KM na ime preostalog dijela učešća Grada u osnovnom kapitalu joint venture kompanije Toplana Zenica, a u svrhu rješavanja problema grijanja Grada Zenica. Riječ je o posljednjoj rati osnivačkog uloga Grada Zenica u joint venture kompaniji.

Prethodno su uplaćene dvije rate, a radi se o projektu vrijednom 110 miliona KM, u kojem Grad Zenica učestvuje bez kreditnog zaduženja.

- Odlučio sam danas potpisati dva zaključka. Jedan je odobravanje sredstava za isplatu posljednje rate za Toplanu Zenica, a drugi se odnosi na odobravanje sredstava za redovnu otplatu rate kredita za realizaciju projekta GGM. Građani Zenice će imati sigurno i ekološki prihvatljivo grijanje kakvo priliči jednom zelenom gradu, i bez ijedne marke zaduženja – kazao je Kasumović.

Dodao je da onima koji u Gradskom vijeću Zenica osporavaju bilo koju vrstu napretka ovoga grada poručuje da svoje sugrađane neće ostaviti bez grijanja.

- Današnjim potpisivanjem zaključka o odobravanju sredstava Grad Zenica ispunio je sve svoje obaveze koje je imao kao jedan od učesnika ovog kapitalnog projekta za građane Zenice – naveo je Kasumović.

Kada je riječ o otplati kredita za realizaciju projekta GGM, gradonačelnik Kasumović je kazao da se radi o sredstvima u iznosu od oko dva miliona KM. Dodao je kako ne želi osramotiti Grad, Kanton, niti državu u međunarodnim odnosima, jer se radi o kreditu čije je odobravanje prošlo kroz sve nivoe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.