open-navfaktor-logo
search
Nije izostala reakcija
Zmaj igra odlično: Komentator HRT-a nahvalio Amera Gojaka nakon sinoćnje partije
Dinamo će prvi put nakon 2019. godine igrati u grupnoj fazi UEFA Lige prvaka
25.08.2022. u 11:35
get url
text

Prvak Hrvatske u play-offu eliminirao je norveški Bodo/Glimit poslije produžetaka. Završilo je 4:1.

Dinamo je u Norveškoj poražen sa 1:0, a deficit je u revanšu brzo nadoknadio, s obzirom na to da je golom Oršića u četvrtoj i Petkovića u 35. već jednom nogom bio među elitom.

VEZANI TEKST - Gojak i Menalo u Ligi prvaka: Ludnica na Maksimiru, Norvežani poklekli u finišu drugog produžetka

Međutim, Norvežani su uspjeli vratiti se u igru, a Granbaek u 70. minuti smanjio je na 2:1, a tako je bilo i nakon 90 minuta igre pa je meč otišao u produžetke.

Mreže su u dodatnom vremenu mirovale do samog finiša. Činilo se da će u Zagrebu penali odlučivati o putniku u grupnu fazu Lige prvaka, ali Drmić u 117. minuti pogađa za 3:1. U 120 minuti Bočkaj je postavio konačan rezultat.

Komentator HRT-a koji je prenosio ovaj duel dao je poseban komentar za bh. reprezentativca Ameru Gojaku koji je igru ušao u 60. minuti.

- Raspoložen je bez obzira na priče o prodaji. Sve što je odradio ove sezone odradio je dobro - komentar je na Gojakov sinoćnji nastup, ali i cijelu sezonu.

Gojak je u sinoćnjem meču imao 23 tačna od ukupno 24 dodavanja. Uz to je imao dva ključna dodavanja – jednim je "izbacio" odbranu Norvežana nakon čega je Dinamo došao do velike šanse, a drugim je direktno stvorio situaciju za četvrti gol Dinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.