Novajlija na mrežama

Zna li Milorad šta mu Dodik piše po Twitteru: Opleo po Bundestagu, Inzku, islamska država u BiH...

FOTO: Ajdin Cocalić

Od marta ove godine član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ima otvoren profil na Twitteru. Zbog tvitova na engleskom postao je predmet ismijavanja tviteraša, a gotovo pa sve njegove objave su prozivanja, udaranja, pljuvanja po neistomišljenicima. 

Tako je večeras u samo nekoliko sati objavio tri tvita (iako se pozdano ne zna da li ih piše on ili neko od savjetnika) u kojima je udario na bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka, zastupnike Bundestaga, Adisa Ahmetovića... 

Evo šta je napisao. 

- Valentin Inzko je obični korumpirani prevarant. Dok je bio ambasador Austrije dolazio je u restorane kod Banja Luke i uzimao novac da bi izdao vizu. Nek se provjeri koliko je Austrija tada izdala viza u odnosu na druge evropske ambasade. Toliko o njegovom poštenju.

- Odakle pravo poslanicima u Bundestagu da se bave nama, ko im je dao mandat? Ako već žele da pomognu, neka se ne miješaju u naša unutrašnja pitanja.
Unaprijed su odlučili da su Srbi i Hrvati krivi za stanje u BiH.

- Ahmetović je očigledno uspio preliti svoju navijačku poziciju koja je na strani muslimana i na ostale poslanike. Potpuno je jasno da Ahmetović, čiji su korijeni iz BiH i koji ima antisrpske stavove, ne vidi nikav problem u izjavama Izetbegovića i stvaranju islamske države u BiH. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga