open-navfaktor-logo
search
Overdose II
Detalji akcije u Sarajevu i Rudom: Nađeni droga i oružje, oduzeti automobili, na ispitivanju više osoba
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, obavljaju pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo.
19.09.2023. u 14:44
get url
text

U saradnji s pripadnicima MUP-a Republike Srpske, pretresi se vrše i na području Rudog.

Operativno-taktička akcija "Overdose II" provodi se pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, s ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama i neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

U dosadašnjem toku aktivnosti prilikom pretresa su pronađene određene količine heroina, kokaina, gotovog novca u EUR i BAM valuti, oružja i municije, te mašine za rudarenje kriptovaluta. Također, privremeno su oduzeta i tri automobila.

U službenim prostorijama je u toku kriminalistička obrada nad više osoba, saopćio je MUP KS.

Akcija "Overdose II", kako navode, rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama, te je nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine.

Iz MUP-a RS-a je saopćeno da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a u okviru operativne akcije "Overdose II" pretresli jednu lokaciju u Rudom i pronašli 380 grama heroina i pola grama kokaina, te automatsku pušku i municiju, kao i mobilne telefone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.