open-navfaktor-logo
search
V. d. direktora KCUS-a
Kud plovi ovaj brod: Pilav iznajmljuje jahtu u Hrvatskoj, njegova firma se zove "Dva bandita"
Novoimenovani vršilac dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dr. Alen Pilav za sebe kaže da je čovjek od brojnih interesovanja i hobija, a jedan od omiljenih načina relaksacije mu je jedrenje.
13.12.2023. u 14:45
get url
text

Pilav već nekoliko godina u susjednoj Hrvatskoj posjeduje jedrilicu na kojoj u društvu članova porodice i prijatelja rado provodi slobodno vrijeme. No kako je održavanje jedrilice poprilično skupa razonoda, poput mnogih drugih vlasnika ovakvih plovila i dr. Pilav je odlučio iznajmljivati svoju ploveću ljubimicu onda kada on nije za kormilom.

Tako je još krajem 2017. godine Pilav u Hrvatskoj registrovao firmu čija je osnovna djelatnost, kako je navedeno, "iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava". Firma dr. Pilava ima zanimljiv naziv – "Dva bandita d.o.o.", a tako se zove i njegova jedrilica ("Dos Bandidos"), koja je usidrena u marini u Zadru, piše Slobodna Bosna.

VEZANI TEKST - Tri blic pitanja kandidatima za direktora KCUS-a: Gavrankapetanović, Mekić i Salihagić odgovorili, Pilav "nema vremena"

Jedrilica "Dos Bandidos" može se iznajmiti preko charter tvrtke "Bruneco Charter". Cijena najma za osam dana van sezone iznosi nešto više od 1.200 eura, a tokom ljetne sezone raspon cijena za sedmično iznajmljivanje ove jedrilice kreće se od 2.500 do 3.000 eura.

Kako se navodi u specifikacijama, "Dos Bandidos" jedrilica sa tri kabine izgrađena je 2018. godine. Može primiti do osam osoba u tri kabine za dvije osobe i salonu sa dva pomoćna ležaja. Ima dva toaleta s tušem i potpuno opremljenu kuhinju, a oprema jedrilice uključuje i TV s ravnim zaslonom, grijanje, klima uređaj, audiosistem i vanjske zvučnike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.