open-navfaktor-logo
search
Akcije MUP-a SBK
Policija oduzela drogu, trojica uhapšenih
Pripadnici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona nastavili su sa uspješnim koordiniranim aktivnostima koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga
05.09.2018. u 18:44
get url
text

Tako su jučer u dvije odvojene akcije na području Travnika i Novog Travnika, priveli tri osobe zbog krivičnih djela vezanih za neovlaštenu proizvodnju i promat narkotika.

{$galerijaFotografija}

- Dana 04.09.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su u saradnji sa policijskim službenicima PS Novi Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stana na adresi Kalinska, općina Novi Travnik, koji koriste F.O. (29) godine i A. O. (20) godine, obojica iz Novog Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga - saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U toku opsežne istrage, a na osnovu prikupljenih dokaza, obojica osumnjičenih su uhapšena i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

- Isti dan provedena je još jedna uspješna akcija u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima PS Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretres putničkog motornog vozila "VW polo", registarskih oznaka A01-T-708. Tom prilikom, kod suvozača, A. A.(27) godine iz Banje Luke, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis - naveli su iz MUP-a SBK.

Portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao je da navedene aktivnosti predstavljaju nastavak kontinuirane borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, koja ima za cilj suzbijanje i sprečavanje ove društveno opasne pojave.

- U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje - kazao je Hodžić.

1. slika droga sbk.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.