open-navfaktor-logo
search
Nema ga od srijede
Potraga kod Čajniča: Krenuo da obiđe imanje i od tada mu se gubi svaki trag
U okolini Čajniča traje velika potraga za 85-godišnji Adilom Hajvazom, koji je zadnji put viđen u srijedu ujutro ispred porodične kuće u mjestu Vihnići, nakon čega mu se gubi svaki trag.
08.08.2022. u 16:34
get url
text

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Foče, Policijskoj stanici Čajniče u četvrtak oko 11 sati prijavljeno je da je Adil Hajvaz (1935), rođen u mjestu Vihnići, a stalno nastanjen u Sarajevu, zadnji put viđen dan ranije oko 10 sati kako se udaljava od kuće u pravcu mjesta Dolovi sa namjerom obilaska svog posjeda.

- Nestali je visine oko 1,65, srednje razvijenosti, proćelav, ispod lijevog oka je imao flaster. Zadnji put je viđen u košulji kratkih rukava sa više bijelih detalja, pantalone plave boje sa povezom oko struka, dok je na nogama imao opanke crne boje. Policijski službenici Policijske stanice Čajniče izvršili su pretragu terena na teritoriji općine Čajniče zajedno sa pripadnicima Jedinice žandarmerije Foča, članovima porodice nestalog kao i Gorske službe spašavanja Goražde i Pale, te Civilne zaštite Goražde.

Policijska uprava Foča apeluje na građane da ukoliko vide nestalog ili imaju bilo kakva saznanja koja mogu doprinjeti njegovom pronalasku prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122.

Ranije danas, iz Federalne uprave civilne zaštite saopćili su da su se na zahtjev Uprave civilne zastite RS-a uključili se u potragu za nestalim Adilom Hajvazom.

- Četrnaest pripadnika Federalne specijalizarane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima jučer su pretražili lokacije na području sela Vihnići gdje je nestala osoba zadnji put viđena. Potraga se nastavlja i danas a pripadnici FUCZ, raspoređeni u timove u skladu sa operativnim planom pretražit će područje od mjesta Karovići prema Dolovima. U potragu su osim pripadnika FUCZ uključeni i članovi GSS-a lovci, mještani i članovi porodice - naveli su iz FUCZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.