open-navfaktor-logo
search
Saopćeni novi detalji
Tužilaštvo o policajcu Elvisu Ćustendilu: Nije bio na dužnosti, ubistvo najvjerovatnije počinio službenim pištoljem
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopćilo je danas nove detalje o ubistvu Amre Kahrimanović (52), koje je sinoć u tržnom centru na Brčanskoj Malti u Tuzli počinio policajac Elvis Ćustendil.
08.02.2024. u 11:43
get url
text
Admir Arnautović
Admir Arnautović

VEZANI TEKST - Detalji ubistva u Tuzli: Policajac Elvis Ćustendil pravio probleme, ubio šeficu kafića koja je pokušala da ga smiri

- Žrtva nije bila slučajno izabrana, on je s ciljem išao da puca u nju. O motivima ne možemo sada govoriti, uzeti su određeni iskazi, ali još je prerano za konačnu ocjenu. Policijski službenik koji je osumnjičen nije bio na dužnosti kada se ubistvo dogodilo, a trenutno je zaposlen u Operativnom centru Uprave policije MUP-a TK. U istragu je uključena unutrašnja kontrola MUP-a TK, koja će također dostaviti svoj izvještaj - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Moramo sačekati izvještaj, ali prema preliminarnim inormacijama, dodao je Arnautović, ubistvo je najvjerovatnije počinjeno službenim pištoljem.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović je iz pištolja ubio policajac Elvis Ćustendil, koji je nakon zločina napustio objekat. Prema riječima Arnautovića, uhapšen je u roku od desetak minuta u blizini objekta u kojem živi, a hapšenje su obavili pripadnici specijalne policije.

Ispred ugostiteljskog objekta u kojem je radila ubijena Amra Kahrimanović građani danas ostavljaju svijeće i cvijeće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.