open-navfaktor-logo
search
Uviđaj u toku
Tuzla: Žena ubijena, muškarac zbog povreda stomaka prevezen u UKC Tuzla
U tuzlanskom naselju Lipnica danas je ubijena žena, a muškarac s kojim je živjela zadobio je povrede stomaka zbog kojih je prevezen na Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla, nezvanično saznaje Faktor.
21.02.2024. u 14:50
get url
text
Kuća u kojoj se desilo ubistvo
Kuća u kojoj se desilo ubistvo

- Dežurna služba Policijske stanice Zapad, danas oko 11.50 sati, obaviještena je od građanina da se njegovi prijatelji incijala S. B. i E. S. T., nastanjeni u Lipnici, ne javljaju na telefonske pozive te da mu se neposredno prije prijave policiji, javio na videopoziv E. S. T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S. B. - saopćila je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Na mjesto događaja upućena je policijska patrola i ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

- Izvršen je nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje je zatečeno žensko tijelo incijala S. B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći. Muškarac E. S. T. zatečen je s vidljivim povredama u predjelu stomaka te je prevezen u UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći - navodi Adnana Sprečić.

Glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović potvrdila je da je pacijent primljen u UKC Tuzla sa ubodnim ranama u predjelu abdomena, po prijemu je intubiran i trenutno se nalazi u operacionoj sali.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.

- Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja uviđaja, obdukcije i potrebnih istražnih radnji - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

{$galerijaFotografija}

ubistvo-lipnica.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.