Download-ujte našu aplikaciju

Opšte informacije

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode i uklonjena su vozila, tako je normalizovano saobraćanje na magistralnom putu M-4 Banja Luka-Prijedor u mjestu Verići.

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina upozoravamo na mjestimično vlažan ili mokar kolovoz. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo) preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa zbog neophodnih sanacionih radova (saniranje škarpi i kosina) saobraća se jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na magistralnim putevima M-14.2 Resanovci-Drvar (urušavanje potpornog zida) i M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (radovi na izgradnji pješačke staze).

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se jednom trakom.

Radovi na asfaltiranju izvode se danas i sutra od 07 do 18 sati, na regionalnom putu R-401 u Bužimu. U ovom terminu dolazit će do povremenih obustava i preusmjeravanja saobraćaja na alternativne pravce.

Zbog mogućih sitnijih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.